Kövess minket!
  
     

A csiszolás fontossága bútorkészítésnél

A csiszolás fontossága bútorkészítésnél
2017, március 28.

Sokan hobbiból, sokan hivatásból, sokan pedig azért foglalkoznak bútorkészítéssel vagy felújítással, hogy meglévő elemekből újat készítsenek, vagy régi bútoraikat megtarthassák. Az ilyen folyamatok hosszú és időigényes munkát jelentenek, de ha nem teherként fogjuk fel, akkor a kész termék megelégedettséggel tölthet el minket, hiszen ha szeretjük ezt a szakmát, akkor örömmel dolgozunk a bútorokon.

A csiszolás az egyik legfontosabb lépés fából készült bútorok készítésénél vagy felújításánál. A csiszolás kihagyása a végkifejletnél nagy hatással lehet a bútor külsejére. A csiszolás lényege az esetleges régi fedőréteg eltávolítása majd a felület előkészítése kezelésre és a későbbi festésre. A megfelelően elvégzett csiszolás után a felület sokkal egyenletesebb és simább lesz, így könnyebben dolgozhatunk rajta. A megfelelő csiszolás alapfeltétele a megfelelő csiszolóanyag! A csiszolóanyag kiválasztása több dologtól is függhet. Függ, hogy a csiszolási folyamatok melyik fázisánál tartunk, hogy milyen végső felületet szeretnénk, továbbá függhet a bútor anyagától is. Csiszolás sok féle anyagon történhet. Nem csak fa, de akár fém, gumi, kerámia is lehet, de jelen esetben a felhasznált fa típusa is megszabhatja a használt csiszolóanyagot. Bútorkészítésnél több fajta fát is felhasználhatunk, melyeknek eltérhet a keménységük, fényességük, tartósságuk. Ezek és más szempontok befolyásolhatják a választásunk. Az anyag minősége mellett számít a használt csiszológép is. A felhasznált csiszolóanyag befolyásolhatja a csiszológépünk teljesítményét. A csiszolóanyag kiválasztásánál három tényezőt kell figyelembe vennünk. Az egyik ilyen a hordozóréteg, ami maga a papír, amire a szemcséket felviszik. A jó minőségű papír nem kopik el gyorsan, így megnyúlik a használati ideje. A második a kötőanyag, amivel a szemcséket felviszik az adott papírra. A harmadik pedig a csiszolószemcsék alapanyaga. Ezeket a szempontokat figyelembe véve kell kiválasztanunk a megfelelő csiszolóanyagot.

Fontos, hogy mindig olyan céghez forduljon, ahol minőségi csiszolóanyagokat talál, hogy ezzel is megkönnyítse a saját munkáját! Válassza termékeinket! A nálunk kapható több fajta és féle csiszolóanyagok biztosítják Önnek a könnyű és precíz munkát! Bármilyen indokból is vág bele bútorkészítésbe vagy felújításba, forduljon hozzánk bizalommal! További információkat találhat weboldalunkon, a www.dunaholz.hu címen! Ha további szaktanácsadásra lenne szüksége, vegye fel szakemberünkkel a kapcsolatot a 06 30/996-43-82 telefonszámon.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Egyedi kárpitozás strapabíró bútorszövettel
Egyedi kárpitozás strapabíró bútorszövettel

Otthonában vagy üzletében cserére várnak a már elhasználódott bútorok, és szeretne igazán egyedi, ugyanakkor strapabíró anyagot választani kárpitozás céljából? AquaClean...

Close