Kövess minket!
  
     

Az ülőmunka veszélyeiről

Az ülőmunka veszélyeiről
2015, október 1.

A modern élet olyan előnyökkel szolgál a jelenkor embere számára, mint a gyors kommunikáció, villám sebességű információ áramlás, fejlődő orvostudomány vagy a komfortosabb utazás. Ugyanakkor hátrányunk is származik belőle, így például a környezet szennyezés, a fárasztó és veszélyes ülőmunka, az egészségre káros mesterséges adalékanyagok csak néhány azok közül a veszélyek közül, amelyek a modern ember életét fenyegetik.

Amíg régen a munka fogalma többnyire fizikai aktivitást jelentett, addig a XXI. század embere számítógépek mögé bújva, íróasztaloknál rostokolva, irodai székekben ülve tölti a fél életét, és onnan végzi szellemi tevékenységeken alapuló mindennapos feladatait. A rendszeres üléshez viszont nem alkalmazkodott a szervezetünk, így egy idő után kiütköznek rajta annak káros hatásai.

A huzamosabb ideig tartó ülés negatív hatással van az izmokra, mert statikus terheléssel sújtja azokat, ami rövidüléshez, tónusfokozódáshoz vezethet, ez pedig rontja a vérkeringést és fájdalmakat is produkálhat. Ugyanakkor modern irodabútorokkal ezek a tünetek enyhíthetők.

A helytelen, merev tartás fájdalmat idézhet elő a nyak, a tarkó a gerinc és a derék izmaiban, de a vállat és a csuklót is megterheli, ha állandó gépelés is társul hozzá. A lábak vérkeringésére is rossz hatással van az ülő munka, visszereket, rosszabb esetben trombózist is előidézhet. Mindemellett a szem épsége, a látás is veszélybe kerülhet, mert a monitor órákig tartó bámulása megerőltető a látószervekre.

Mit tehetünk? Ügyeljünk a rendszeres mozgásra, legalább negyed óránként álljunk fel, és tornáztassuk meg végtagjainkat, ha csak tehetjük sportoljunk, sétáljunk, éljünk minél egészségesebben. Szerezzünk be minőségi irodai székeket, melyek nem csupán dizájnosak, de ergonomikus kialakításuk az emberi test szükségleteit figyelembe véve nyújt támaszt a deréknak és a hátnak.

A www.projektbutor.hu honlapon irodabútorok, irodai székek kaphatók széles választékban. Itt mindenki megtalálhatja azokat a modelleket, melyek nem csak az irodába, dolgozószobába illenek, de a hátunknak is jót tesznek és biztosítják a kényelmes ülést. Amennyiben szeretne többet megtudni az Önt érdeklő irodabútorokról, hívja a 22/503-821-es telefonszámot, vagy írjon a projektbutor@projektbutor.hu email címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
inpulse.hu
Gyerekszoba a kicsi igényeire szabva

A gyerekek csak akkor értékelik gyereklétük előnyeit, amikor már felnőttek és megtapasztalták a két világ közötti különbséget. A gyerekek világa...

Close