Kövess minket!
  
     

Minden, amit a facsiszolásáról tudni érdemes – mit, mivel és hogyan?

Minden, amit a facsiszolásáról tudni érdemes – mit, mivel és hogyan?
2016, július 1.

A famegmunkálás egy ősi munkafolyamat, mely az évezredek során tökélyre fejlődött, és ma már szinte bármilyen használati tárgy elkészíthető ebből az alapanyagból. A csiszolás egy felületkezelő eljárás, melynek segítségével a fát is megmunkálhatjuk. A facsiszolásnak több fajtája is ismeretes.

A facsiszolástörténhet festés előtt és után is. Míg az előbbivel felkészítjük a fát a végső eljárásra, addig az utóbbival a már meglévő festékanyagok eltávolítását végezzük, tehát restaurálunk. Attól függően, hogy melyik eljárást alkalmazzuk, a csiszolóanyag és a csiszolószerszám is változhat.

Fontos, hogy fa csiszolásakor száliránnyal megegyezően dolgozzunk. Az előkészítési folyamathoz sokféle csiszolóanyag alkalmazható, a fa keménységétől és kialakításától függően. A durvább megmunkáláshoz alkalmazhatunk dörzspapírt. Finomcsiszoláshoz a gránátpapír javallott. Ez utóbbit főként a bútorkészítésben alkalmazzák, míg a durvább kiviteleket padlólapok és más fafelületek kialakításánál.

A restaurálási folyamatokhoz óvatosan kell csiszolóanyagot választani, hiszen a festék vagy lazúr könnyen tönkreteheti a nem megfelelő csiszolóanyagot. A szilikon-karbid papír nedves állapotban tökéletes a festék eltávolítására, de alkalmazhatunk még csiszolópárnát vagy acélgyapotot.

A két eljárás ugyan sokban különbözik, mégis vannak egyező pontok, mint a csiszolás iránya, illetve, hogy történhet kézi- vagy gépi megmunkálással is. Bármelyik munkálatot is végezzük, fontos, hogy minőségi csiszolóanyagot válasszunk, különben az eredmény hibás lesz, és az alapanyag is könnyen tönkremehet. Cégünk kínálatában széleskörű termékpaletta áll rendelkezésére az érdeklődőknek. Látogasson el honlapunkra, a www.fk-technika.hu oldalra, ahol részletesebb információkat is találhat kínálatunkról. Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, keressen telefonon, a +3630/990-7356-os vagy +3623/368-087-es számon, akár e-mailben azfktechnika@gmail.com címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Tökéletes lakberendezés olasz kiegészítő bútorokkal
Tökéletes lakberendezés olasz kiegészítő bútorokkal

Már vannak tervei otthona lakberendezését illetően, de azon gondolkodik, mivel lehetne még otthonosabbá tenni a különböző helyiségeket? Az olasz bútorok...

Close